Cheesecake med nektariner och hallon
Ingredienser |
1 dl havregryn 1 dl grahamsmjöl 0.5 dl vetemjöl 2 msk farinsocker 1 krm salt 75 g smält smör |
Fyllning |
2.5 dl kesella (10% fett) |
Garnering |
ev 1 msk florsocker |
Gör så här
|
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till pajbottnen i en skål. Häll på smöret och rör om. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant, 2022 cm i diameter. Grädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Rör ihop kesella, ägg, citronskal, citronsaft och socker. Halvera nektarinen och ta bort kärnan. Skär nektarinerna i ganska tunna klyftor. Häll fyllningen i det förgrädade pajskalet och lägg
nektarinklyftor. Grädda cirka 25 minuter eller tills ägg-kesellasmeten
stannat. DN 26 aug 2005 |