Lustig judisk kaka

Smet

115 g fett + 2.5 dl socker röres pösigt
2 st. ägg  sätts till

Blanda de torra ingredienserna 
5 dl mjöl
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  bakpulver
1 krm salt
12 sötmandlar + 6 bittermandlar, hackade (eller b.m.olja i vätskan)

och rör ner växelvis med vätskan.
2.5 dl fil, gräddfil eller mjölk

Fyllning

1.5 dl  farinsocker
2 msk   mjöl
2 tsk kanel
100 g  hackade hasselnötter
2 msk sm mält margarin
Rör ihop fyllningen. Sätt hälften av smeten i en smord bröad form, med löstagbar kant, strö över halva fyllningen, bred ut resten av smeten och resten av fyllningen överst.

Stick med en gaffel för att marmorera.

Gräddas 50-60 min i 175° .


Receptet kom från Marie Nordström.