ChokladKrispiesTårta
Ingredienser till botten |
3 äggvitor |
Chokladkräm |
3/4 dl socker |
Garnering |
50 gr choklad |
Gör så här
|
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret. Vänd ner ricekrispies i smeten och bred ut detta i en långpanna som gräddas i 150º i 1 timme men låt den gärna stå kvar i ugnen med öppen lucka tills den har svalnat. Blanda ägg gulorna med sockret vispgrädden och smöret i en tjockbottnad kastrull. Sjud chokladkrämen tills den tjocknar, rör om hela tiden. Tillsätt chokladen rör om tills den har smält ner. Dela bottnen i två lika delar och bred chokladkrämen på den ena halvan. Vispa vispgrädden och bred den över chokladkrämen Lägg den andra halvan över och garnera med chokladen. (Ta gärna lite mindre med socker både till bottnen och chokladkrämen ). |