Daimbrownies
Ingredienser |
150 gr mörk choklad 100 gr smör 1 dl strösocker 3 ägg 1 dl Kesella citrus 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl rostade hackade nötter (hassel-, valnöt- eller pekannötter) 2-3 finhackade Daim |
Garnering |
ev rivet apelsinskal |
Gör så här
|
Smält choklad och smör i en tjockbottnad
kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smord form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå. Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten. Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus och dekorera med lite rivet apelsinskal. |