Peach Melba-mazarin

Supersöt avslutning med persikor, hallon och påskgodis.

Till 10 bitar:

  500   g  mandelmassa
  200   g  smör, rumsvarmt
  1/2  dl  strösocker
    5  st  ägg
    1 tsk  vaniljsocker
1 1/2  dl  vetemjöl
  1/2 tsk  bakpulver
    2  st  persikor eller 4 halvor på burk
  100   g  hallon + 25 g att passera

Glasyr:

    3  dl  florsocker
1 1/2 msk  vatten
    1 msk  passerade hallon
Garnering:
   50   g  jellybeans eller påskgodis

1. Sätt ugnen på 175° C. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den lossas och får kallna på galler.

4. Passera 25g hallon genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bre glasyren på kakan och garnera med godis.

(Från Allt om Mat, Nr 5, 2010)


Senast ändrad den 2010-05-17 av Mikael Rännar (mr@cs.umu.se)