Till 12 pers.:
200 g smör 100 g mörk choklad (70%) 100 g After Eight choklad (12 plattor) 4 st ägg 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 1/4 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 krm salt
Glasyr:
50 g smör 1/2 dl vispgrädde 100 g After Eight choklad (12 plattor) 3-4 st droppar pepparmintsolja
Garnering:
18 st plattor After Eight choklad färsk mynta
Tillbehör:
vaniljglass eller vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175° C. Smält smör, choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
4. Smält smär, grädde och After Eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After Eight runt kanterna och mynta. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
(Från Allt om Mat, Nr 14, 2009)