Deg till ca 35 musslor:
100 g sötmandel 4 dl vetemjöl (240g) 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 st ägg
Fyllning till ca 12 musslor:
4+1 st passionsfrukter 1 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker 100 g mascarponeost
1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel, mjöl, smör och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och lägg den i kylen ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200° C. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda, veckade metallformar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 minuter innan de försiktigt knackas ut och får kallna.
3. Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil, mät till ca 1/2 dl. Vispa grädden till fast skum tillsammans med florsockret. Vänd i osten och passionsfruktspurén.
4. Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ur kärnorna. Fördela passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.
(Från Allt om Mat, Nr 20, 2011)