Chokladskorpor med konjakskräm

25-30 skorpor

Ingredienser

     2 msk smör
     2  dl vetemjöl (120g)
     2  dl havregryn
   1/2  dl kakao
     1 tsk bakpulver
     1 tsk vaniljsocker
     1  dl strösocker
     1  st ägg
   1/2  dl filmjölk

Kräm

     1  dl naturell färskost, t ex kesella
     1 msk florsocker
   1/2 msk konjak

1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna något.

2. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver, vaniljsocker och strösocker.

3. Vispa ihop ägg, filmjölk, och smör. Häll det i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

4. Rulla ut degen till två längder, lika långa som en plåt. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.

5. Grädda dem i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär längderna med tandad kniv i sneda bitar.

6. Lägg skorporna med snittytan upp och grädda dem ca 5 minuter till.

7. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna stå kvar någon timme.

8. Rör ihop färskost, florsocker och konjak. Låt krämen stå i kylen minst 1 timme att mogna.

(Från Allt om Mat, nummer 6, 2000.)


Senast ändrad den 2000-06-16 av Mikael Rännar (mr@cs.umu.se)