Amerikansk Chokladmuffin

Receptet är anpassat för en plåt med tolv muffinskoppar. Eftersom smeten är relativt tjock så säckar vanliga pappersformar ihop.

Ingredienser till 12 st:

     4  dl specialvetemjöl, 240g
 1 3/4  dl socker
     4 tsk bakpulver
     1 tsk vaniljsocker
     2 krm salt
     1  dl kakaopulver
   100   g grovhackad Marabou mörk choklad
     1  st ägg
     3  dl mjölk
     1  dl olja
ev 3/4  dl hackade valnötter

1. Sätt ugnen på 180°.

2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl.

3. Tillsätt chokladhacket och eventuellt valnötshacket.

4. Vispa ihop ägg, mjölk och olja, ca 1 minut.

5. Rör ned äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

6. Fördela smeten i en smord muffinsplåt för 12 muffins.

7. Grädda 20-23 minuter mitt i ugnen.


Senast ändrad den 1998-05-15 av Mikael Rännar (mr@cs.umu.se)