Amerikansk Chokladfudge

Konsistensen är lite sockrig, men samtidigt krämig av sega marshmallows. Valnötterna ger gott tuggmotstånd.

Det här behövs till 45 st:

 1 1/2  dl mjölk
   350   g strösocker (4 dl)
   100   g farinsocker (1 1/4 dl)
   150   g smör
   100   g hackad mörk choklad
   1/2  dl flytande honung
   150   g marshmallows
   100   g hackade valnötter

1. Värm försiktigt mjölk, strösocker och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Rör med en träslev tills sockret smält. Tillsätt smör, choklad och honung under omrörning.

2. Koka upp under lock och låt koka ca 2 minuter. Lyft av locket och koka till ett ett mjukt kulprov, 116°, ca 12 minuter. Smeten ska vara mjuk. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad. Vispa tills smeten är krämig och ljusnat lite.

3. Tillsätt marshmallows och valnötter. Häll massan i en fyrkantig form, ca 20x20 cm, täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något. Markera med en vass oljad kniv fyrkantiga bitar. Låt stelna i kylen och skär sedan fudgen i bitar.

(Från Allt om Mat, nummer 15-16, 2001.)


Senast ändrad den 2001-11-09 av Mikael Rännar (mr@cs.umu.se)