Det här behövs till 45 st:
1 1/2 dl mjölk 350 g strösocker (4 dl) 100 g farinsocker (1 1/4 dl) 150 g smör 100 g hackad mörk choklad 1/2 dl flytande honung 150 g marshmallows 100 g hackade valnötter
1. Värm försiktigt mjölk, strösocker och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Rör med en träslev tills sockret smält. Tillsätt smör, choklad och honung under omrörning.
2. Koka upp under lock och låt koka ca 2 minuter. Lyft av locket och koka till ett ett mjukt kulprov, 116°, ca 12 minuter. Smeten ska vara mjuk. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad. Vispa tills smeten är krämig och ljusnat lite.
3. Tillsätt marshmallows och valnötter. Häll massan i en fyrkantig form, ca 20x20 cm, täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något. Markera med en vass oljad kniv fyrkantiga bitar. Låt stelna i kylen och skär sedan fudgen i bitar.
(Från Allt om Mat, nummer 15-16, 2001.)