Chokladmint Brownie

Choklad och mint är en god kombination som passar utmärkt till kaffet. Krossade polkagrisar ger mintsmak och krispighet.

Ingredienser:

   150   g mörk choklad
    50   g smör
 2 1/2  dl strösocker
     3  st ägg
     1  dl vetemjöl
   3/4  dl kakao
     1 tsk bakpulver
     1  dl krossade polkagrisar (75 g)

     1  st form 20x30 cm

1. Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.

2. Vispa socker och ägg pösigt.

3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossade polkagrisar.

4. Blanda den smälta chokladen med äggsmeten. Vänd slutligen i mjölblandningen.

5. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Prova med en sticka att kakan inte är kladdig. Tag ut och låt kallna.

(Från Allt om Mat Nr.3, 2002.)


Senast ändrad den 2002-04-16 av Mikael Rännar (mr@cs.umu.se)