Ingredienser till 12 - 15 st:
100 g smör 2 dl mörk sirap 1 st ägg, stort finrivet skal av 1 citron 3/4 dl creme fraiche 4 dl vetemjöl (240g) 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljsocker 2-3 st äpplen
Till servering:
creme fraiche rivet citronskal
1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och sirap till en jämn smet. Tillsätt ägget och rör ytterligare någon minut. Tillsätt citronskal och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
2. Klicka smeten i muffinsbleck, smörj först eller sätt i vanliga pappersformar. Stora muffinsformar går också bra att använda. Skär äpplena i klyftor och lägg dem försiktigt på smeten.
3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, den längre tiden för större formar. Servera med en klick creme fraiche och garnera med rivet citronskal.
(Från Allt om Mat, nummer 15, 2004.)