Ananas- och morotsmuffins med vanilj

Saftiga muffins med ananas och morötter, ett lite nyttigare fikaalternativ.

Ingredienser till 12 st:

2 1/2  dl  vetemjöl
    1  dl  fullkornsdinkel
    1  dl  riven kokos
    1  dl  råsocker
    2 tsk  bakpulver
    1 tsk  mald ingefära
    2 tsk  vaniljsocker
    1 krm  salt
    1  st  morot
    1  st  liten burk krossad ananas (225g)
    2  st  ägg
    2  dl  majsolja

Garnering:

    2 msk  riven kokos

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Skala och finriv moroten. Häll av lite av juicen från ananasen. Rör ihop riven morot, ananas, ägg och majsolja.

3. Rör ner blandningen i de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten upp till 2/3 i stora muffinsformar av papper. Strö över riven kokos.

4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

(Från Allt om Mat, Nr 3, 2009)


Senast ändrad den 2009-03-13 av Mikael Rännar (mr@cs.umu.se)