Mazarinkaka

Botten

200 g margarin
2 dl socker
2 ägg
25 hackade sötmandlar
ev. några bittermandlar
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1.5 dl kall mjölk

Glasyr

50 gr smält margarin
1.5 dl florsocker

2-3 msk kallt, starkt kaffe (mycket! behöver förm. mer florsocker)

Garnering

Hackad mandel

Gör så här

 

 

 

 

Vispa margarin och socker vitt och pösigt.
Tillsätt den hackade mandeln, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör sist ner den kalla mjölken.

Bred ut smeten i en liten, bakpappersklädd långpanna:
Grädda 20 min i 200º

Rör ihop margarinet och florsockret så att glasyren blir smidig och slät. Tillsätt det kalla kaffet lite i taget.

Lagom till liten långpanna eller stor rund form.

050422 Marie Nordström